Hälsokontroll

En hälsokontroll är inte något som en person ska göra för nöjes skull utan för att man faktiskt bryr sig om sig själv och vill ta hand om sig själv.

I snitt brukar kontrollen ta drygt en timme. Den timmen är väl investerad tid och kan göra att du i god tid upptäcker brister som annars skulle ha gått förbi. Många fördelar går att räkna upp för det faktum att man upptäcker sjukdomar i tid. Det finns även möjlighet att göra en hälsokontroll för barn.

För kontrollen ska ge så bra resultat och svar som möjligt behöver du komma fastnade till undersökningen. Detta för att en sköterska ska kunna ta ett blodprov som ger korrekt fingervisning om bland annat ditt blodsocker.

Många tycker att det frågeformulär som lämnas ut i och med en hälsokontroll innehåller väldigt många frågor. Ha därför i åtanke att det handlar om dig själv och din egen hälsa helt och hållet. Genom att besvara alla dessa frågor lämnar du information till kunniga läkare som kan hjälpa dig med lösningar på eventuella frågor och problem som finns.

Hälsoundersökningen handlar inte enbart om att besvara formulärens frågor och lämna blodprov. Det ingår också hörsel- och synundersökningar för att nämna något.

Hörseln är något som det gäller att vårda genom hela livet. Du har bara en hörsel och att få tillbaka den är inte möjligt. Kanske hörseln är ojämn eller så finns ett behov av en hörselapparat. Hälsokontrollen kan ge svar på dessa frågor och göra vardagen enklare på sikt.

Synundersökningen hjälper dig långt. Kanske har du en längre tid gått med omfattande huvudvärk och inte förstått varför. Många sitter i onödan med huvudvärk varje dag och kan inte själv förstå varför det är så. Terminalglasögon är något som företagen ofta betalar till sina anställda och är ett bra hjälpmedel. Dessa använder personer som sitter framför skärmar varje dag. Skärmen är ansträngande för ögonen och ett väldigt litet brytningsfel leder ofta till stora besvär. Glasögon får ögonen att slappna av och spänningarna blir mindre, vilket resulterar i mindre huvudvärk.

En hälsoundersökning kan verka omfattande under den timme den pågår, men när det handlar om att vårda sin egen kropp och ta hand om den kommer det att kännas värt tiden. Du har trots allt endast en kropp.